До 12 февруари кметовете трябва да формират избирателните секции на територията на

...
До 12 февруари кметовете трябва да формират избирателните секции на територията на
Коментари Харесай

ЦИК: Партии и коалиции имат по-малко от месец да се регистрират за изборите


До 12 февруари кметовете би трябвало да формират избирателните секции на територията на общините, до същата дата трябва да са назначени и Районните изборни комисии.

Крайният период за установяване на изискванията и реда за формиране на изборни секции отвън страната, в това число изискванията, реда и организация та за гласоподаване на български жители отвън страната е до 5 февруари, оповестява БНР.

План сметката за провеждането на избори те би трябвало да е призната от правителството най-късно на 7 февруари.

Партиите и обединения те ще подават заявления в ЦИК за регистрация  за присъединяване в избори те не по-късно от 17:00 часа на 17 февруари.

Тези и още периоди са разказани в признатата от ЦИК хронограма за организация та и провеждането на парламентарния избор на 4 април. 

До работната група „ Избори “ във външното министерство се изпращат уточнения за гласуването на сънародниците ни зад граница. Разясненията са свързани със сформирането на изборни секции и упражняването на вота.

Информацията се разпраща до дипломатическите и консулските представителства и е оповестена на уеб страницата на ЦИК , където е самостоятелен и раздел " Парламентарни избори ".

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР